Znajduję w sieci wiele fajnych przepisów, które po wypróbowaniu i smakowym zaakceptowaniu chowam do praktycznych foliowych koszulek (nie brudzą się podczas kuchennych wariacji;) i wpinam do segregatora.
Aby łatwiej było się poruszać w przepiśniku, dorobiłam tematyczne przekładki.
Dodam jeszcze, że nie drukuję przepisów, tylko zapisuję ręcznie, mając wielki sentyment do tego typu dziedziczonych w mojej rodzinie pamiątek. Zawsze ze wzruszeniem zaglądam do zesztów z przepisami mojej babci i mamy.
Teraz biegnę zrobić placek z rabarbarem i truskawkami, buziaki :)
10 komentarzy:
świetny przepisnik!! ja też uwielbiam przepisywać przepisy z których korzystam - mam je jednak w zeszycie - przyznam, że Twój pomysł na chowanie przepisów do koszulek segregatora jest świetny!!! Bo mój zeszyt wygląda już coraz gorzej.....
Ten przepiśnik jest imponujący, tyle szczegółów i detali, jest po prostu świetny!!! No i zawartości też zazdroszczę, ale odkąd mam swój też tak robię i sprawdza się znakomicie ten pomysł.
świetny przepiśnik w realu widziałam tylko wierzch, a w środku tyle cudownych detali no po prostu oczu nie mogę oderwać, a co się tyczy przepisów pisanych ręcznie to mają one swój klimat jednak ja zazwyczaj nie potrafię ich odczytać gdyż w moich zbiorach po babci i u mamy to same bazgroły hihihi
o tym przepiśniku to już legendy chodziły :)
cieszę się, że mogę go w końcu zobaczyć...warto było poczekać! wyszedł pięknie! no i ten October....ehhh.. miodzio :)
Fantastyczny!Nie ma co więcej pisać. Po prostu fantastyczny. Pozdrawiam
świetny. przekładki - rewelacja. z resztą - to żadna nowość. wszystko, co wychodzi spod pani rąk jest, w moim przekonaniu, po prostu rewelacyjne. dbałość o szczegóły, estetyka wykonania i pomysłowość budzą zachwyt. jestem fanką.
przepiśnik cudny!
Chyba muszę się zabrać za mój segregator (też trzymam przepisy w koszulkach- to bardzo praktyczne).
Śliczny, bardzo mi się podoba!! Chętnie pooglądałabym go z bliska;)
Zapraszam na mojego bloga po wyróżnienie:)
Przepiękny! Nawet jak niczego nie ugotujesz, to i tak masz już dzieło sztuki kulinarnej w postaci tego przepiśnika :) Świetny!
Prześlij komentarz